Diner


Doelstelling


Het Instituut voor Filosofische en Sociaalwetenschappelijk Educatie biedt intellectueel geïnteresseerden de kans om met elkaar kennis te maken tijdens een diner. Tussen de verschillende gangen in voorziet een spreker het gezelschap van een tafelrede.
.

Publieke financiën


            


Op zaterdag 30 november 2021 organiseerde Ifese in restaurant De Abt in de Gentse binnenstad. De tafelrede werd dit jaar voorzien door prof. dr. Herman Matthijs (UGent en VUB). Die sprak over de publieke financiën van de Vlaamse, federale en  Europese niveau. De avond werd afgesloten met de uitreiking van de Montaigne-essaywedstrijd 2020 aan Maxim Smets en Vanessa Van Puyvelde.

Meer informatie: evenementomschrijving en Montaigne-essaywedstrijd 2020.


Inlichtingendienst


            


Het Ifese Lentediner vond plaats op 9 maart 2019 in de Hulskamp op de Keizerlei. Het welkomstwoord werd voorzien door Xavier Meulders. Na het hoofdgerecht bracht prof. dr. Marc Cools (UGent en VUB) een tafelrede over de Belgische inlichtingendiensten. De avond werd na het dessert afgesloten met de uitreiking van de Montaigne-essaywedstrijd 2019 door prof. dr. Niels Appermont(UHasselt) aan Dieter Van Esbroeck en Arvid Rochtus.

Meer informatie: evenementomschrijving en Montaigne-essaywedstrijd 2019.


Politieke excuses


            

Op 18 februari 2017 was er een Ifese Nieuwjaarsdiner waarbij prof. dr. Georgi Verbeeck (KU Leuven) de Ifese Studiedag over democratie afsloot. Hij gaf daartoe een tafelrede over ‘Politieke excuses.  Heeft het zin om zich te verontschuldigen voor het verleden?’

Meer informatie: evenementomschrijving.


Markt


Aansluitend op de Ifese Startactiviteit van 21 februari 2016 volgde een Ifese Nieuwjaarsdiner met een tafelrede door Peter De Keyzer (hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis) over de vrije markt als motor van welvaart.

Meer informatie: evenementomschrijving.