Ifese Lentediner Geschiedenis Prostitutie


IFESE LENTEDINER GESCHIEDENIS PROSTITUTIE


Op zaterdag 18 maart 2023 kan u deelnemen aan het lentediner van het Instituut voor Filosofische en Sociaalwetenschappelijke Educatie. Het lentediner vindt plaats in de Hulstkamp, De Keyserlei 23, 2018 Antwerpen. Tijdens het diner zal prof. dr. Magaly Rodriguez Garcia (KU Leuven) een tafelrede voorzien over de geschiedenis van de prostitutie in België. Het diner start om 18.30 uur, de deuren openen om 18 uur.

.


Menu


Voor het hoofdgerecht kan u kiezen uit twee gerechten:
(1) veggieburger met frieten of
(2) classic burger met frieten.

Nagerecht: crème brûlée.

.


Inschrijving


U kan zich tot en met 14 maart 2023 voor het Ifese Lentediner inschrijven via dit formulier. Deelname aan het diner kost 30 euro per persoon. Drank is niet in de prijs inbegrepen. U kan de betaling uitvoeren op onze rekening: IBAN BE35 7310 5284 2137 BIC: KRED BE BB. Wie bijkomende vragen heeft, kan zich richten tot de algemeen directeur, Jitte Akkermans (jitte.akkermans@ifese.be).

.


Spreker


Prof. dr. Magaly Rodriguez Garcia studeerde geschiedenis aan de Vrije Universiteit Brussel (2001). In 2008 promoveerde ze tot doctor in de geschiedenis en won ze de Labor History Dissertation Prize. Daarna werkte ze als postdoctoraal onderzoeker aan de VUB en ULB. Sinds 2015 is ze docent aan de KU Leuven, waar ze deel uitmaakt van de onderzoeksgroep Moderniteit en Samenleving 1800-2000. Daar doet ze o.a. onderzoek naar geschiedenis van sekswerk, prostitutiebeleid en de sekswerkersbewegingen. Ze capteert deze o.a. via projecten rond mondelinge geschiedenis.