Ifese Herfstdiner Publieke financiën


IFESE HERFSTDINER 2021


Op zaterdag 30 oktober 2021 kan u deelnemen aan het herfstdiner van het Instituut voor Filosofische en Sociaalwetenschappelijke Educatie. Het diner vindt plaats in de Kapittelzaal van De Abt in de Lange Kruisstraat 4 te Gent.  Tijdens het diner zal prof. dr. Herman Matthijs (VUB & UGent) een tafelrede voorzien over de publieke financiën. Het diner start om 18u30, de deuren openen om 18u.

 


Menu


Voor het hoofdgerecht kan u kiezen uit twee gerechten:
(1) stoverij Orval met salade en friet of
(2) vegetarisch wok met rijst.

Het nagerecht is een huisgemaakte tiramisu.

 


Inschrijving


U kan zich tot en met 27 oktober 2021 voor het Ifese Herfstdiner inschrijven via dit formulier.  Deelname aan het diner kost 25 euro per persoon. Drank is niet in de prijs inbegrepen. U kan de betaling uitvoeren op onze rekening: IBAN: BE06 6511 4038 9722 BIC: KEYTBEBB. Wie bijkomende vragen heeft, kan zich richten tot de algemeen directeur, Jitte Akkermans (jitte.akkermans@ifese.be).

 


Spreker


Prof. dr. Herman Matthijs is voorzitter van de Hoge Raad van Financiën. Hij behaalde zijn doctoraat in de politieke wetenschappen met zijn onderzoek over Europese en de Belgische begrotingsprocedures. Thans is hij gewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel en Universiteit Gent. Daar doceert hij o.a. over publieke financiën, overheidsbegrotingen en bestuurswetenschappen. In zijn onderzoek specialiseert hij zich in de begroting, het Rekenhof en de dotaties. Professor Matthijs is eveneens voorzitter Raad voor Verkiezingsbetwistingen en lid van de begrotingscommissie, sanctiecommissie en college van censoren van de Nationale Bank van België.