Ifese Herfstdiner Islamitisch denken


IFESE HERFSTDINER ISLAMITISCH DENKEN


Op zaterdag 21 oktober 2023 kan u deelnemen aan het herfstdiner van het Instituut voor Filosofische en Sociaalwetenschappelijke Educatie. Het herfstdiner vindt plaats in de Hulstkamp, De Keyserlei 23, 2018 Antwerpen. Tijdens het diner zal prof. dr. John Nawas (KU Leuven) een tafelrede voorzien over het politiek-godsdienstige beleid van de zevende Abbasidische kalief al-Ma’mun (r. 813-833 AD). Het diner start om 18.30 uur, de deuren openen om 18 uur.

.


Menu


Voor het hoofdgerecht kan u kiezen uit twee gerechten:

  • ravioli al tartufo met gebakken champignons, rucola en parmezaan (vegetarisch) of
  • vol-au-vent met frieten.

Nagerecht: apfelstrudel met vanilleroomijs.

.


Inschrijving


U kan zich tot en met 17 oktober 2023 voor het Ifese Herfstdiner inschrijven via dit formulier.  Deelname aan het diner kost 32,50 euro per persoon. Drank is niet in de prijs inbegrepen. U kan de betaling uitvoeren op onze rekening: IBAN BE35 7310 5284 2137 BIC: KRED BE BB. Wie bijkomende vragen heeft, kan zich richten tot de algemeen directeur, Jitte Akkermans (jitte.akkermans@ifese.be).

.


Spreker


Prof. dr. John Nawas studeerde zowel geschiedenis als filosofie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Nadien behaalde hij een doctoraat in de letteren met een doctoraatsthesis over het politiek-religieuze beleid van de Abbasidische kalief al-Ma’mun. Hij werkte vervolgens nog als onderzoeker aan de universiteiten van Groningen, Leiden en Utrecht. Sinds 2000 is professor Nawas verbonden aan de KU Leuven, waar hij onderzoek verricht aan de onderzoeksgroep Arabistiek en doceert over Islamitische geschiedenis en de klassieke Arabische teksten.