100ste Ifese-activiteit


100ste Ifese-activiteit


 

Op 21 februari 2016 organiseerde het Instituut voor Filosofische en Sociaalwetenschappelijke Educatie (Ifese) haar startactiviteit, met een lezing over de rol van ideeën en een dubbele tweespraak over de impact van juridische en economische waarden en instituties op de samenleving. Op zaterdag 19 november 2022, meer dan zes jaar later organiseerde ze haar 100ste activiteit, een seminarie over de coronarechtspraak.

Ifese is een centrum van onderzoek en educatie in het ontstaan en verder ontwikkelen van de waarden en instituties die het leven van mensen mogelijk maken en de moeite om geleefd te worden. Het instituut maakt daartoe de inzichten van academisch filosofisch en sociaalwetenschappelijk onderzoek hierover toegankelijk voor een ruimer publiek. Intussen organiseerde ze – letterlijk – reeds 101 activiteiten.

Die 101 activiteiten zijn gespreid over die drie types programma’s. Binnen de educatieve programma’s werden er 13 studiedagen, 7 seminaries, 6 lezingen, 14 webinars en 6 diners georganiseerd. In het kader van de onderzoeksprogramma’s vonden er daarnaast nog 29 workshops, 3 symposia en 2 colloquia plaats. Tot slot konden geïnteresseerden binnen de studentenprogramma’s ook 21 studentenpresentaties volgen. Naast deze activiteiten werd ook al vier jaar de Montaigne-prijs uitgereikt aan studenten en wordt er een verzamelwerk uitgewerkt.

De video’s van de activiteiten kan u raadplegen in een chronologisch of thematisch overzicht of op ons YouTube-kanaal. Van toekomstige activiteiten kan u op de hoogte blijven door in te schrijven voor de nieuwsbrief of door ons op de sociale media te volgen.

De activiteiten worden mogelijk gemaakt via de financiële steun van onze leden, het vrijwilligerswerk van de leden van raad van bestuur, onderzoekers en vrijwilligers en de talrijke academische sprekers die hun inzichten met ons komen delen. Wie graag zelf mee de vereniging ondersteunt, kan hier meer informatie vinden.