Lentediner Universiteitsgeschiedenis


LENTEDINER UNIVERSITEITSGESCHIEDENIS


Op zaterdag 20 april 2024 kan u deelnemen aan het lentediner van het Instituut voor Filosofische en Sociaalwetenschappelijke Educatie. Het lentediner vindt plaats in restaurant Meeus (Luxemburgstraat 17, 1000 Brussel). Tijdens het diner zal em. prof. dr. Fred Stevens (KU Leuven) een tafelrede houden over de universiteitsgeschiedenis, meer bepaald zal hij het hebben over het rechtsonderwijs in de Zuidelijke Nederlanden in de eerste helft van de 19e eeuw. Het diner start om 18.30 uur, de deuren gaan open om 18.00 uur.

.


Menu


Voor het hoofdgerecht kan u kiezen uit twee gerechten:

  • fettuccine met gemengde groenten en parmezaan (vegetarisch) of
  • rundsvleestagliata met teriyakisaus, groenten en frieten.

Nagerecht: dessert van de dag.

.


Inschrijving


U kan zich tot en met 13 april 2024 voor het Ifese Lentediner inschrijven via dit formulier.  Deelname aan het diner kost 35 euro per persoon. Drank is niet in de prijs inbegrepen. U kan de betaling uitvoeren op onze rekening: IBAN BE35 7310 5284 2137 BIC: KRED BE BB. Wie bijkomende vragen heeft, kan zich richten tot de algemeen directeur, Jitte Akkermans (jitte.akkermans@ifese.be).

.


Spreker


Em. prof. dr. Fred Stevens is jurist en historicus. Hij is verbonden aan de onderzoeksgroep Romeins recht en rechtsgeschiedenis van de rechtsfaculteit van de KU Leuven. Aan diezelfde universiteit doceerde hij voor zijn emeritaat als hoogleraar zowel rechtsgeschiedenis als geschiedenis van de strafrechtsbedeling. Het onderzoek van professor Stevens focuste zich op de invloed van het Verlichtingsdenken en van de Franse Revolutie op de ontwikkeling van het recht en de samenleving.