Seminarie Ontwikkelingseconomie (2e ed.)


SEMINARIE ONTWIKKELINGSECONOMIE (2de ed.)


Op zaterdag 6 april 2024 organiseert het Instituut voor Filosofische en Sociaalwetenschappelijke Educatie (Ifese) i.s.m. Academics for Development (AFD) Gent het tweede seminarie over ontwikkelingseconomie. Het seminarie wordt begeleid door em. prof. dr. Frank Naert (UGent). De activiteit start om 13.30 uur en vindt plaats in de Green Hub van de UGent gelegen in het UFO-gebouw (ingang op straatniveau, aan de grote buitentrap aan de zijde van de Vooruit) aan de Sint-Pietersnieuwstraat 33, 9000 Gent.

.


Programma


13:30 – 14:00 Algemene inleiding

14:00 – 15:00 Stefan Dercon, “Development thinkers and their thoughts”

15:15 – 16:15 Amartya Sen, “Population, food and freedom”

16:30 – 17:30 Hernando De Soto, “The mystery of capital”

.


Begeleider


Em. prof. dr. Frank Naert studeerde economie aan de Universiteit Gent. Later zou hij daar eveneens aan de slag gaan als assistent en zijn doctoraat economie behalen. Frank Naert werkte als adjunct-auditeur bij het Rekenhof en als adviseur voor de federale overheid en de minister voor ondernemen en vereenvoudigen. Hij was docent aan de Hogeschool Gent, waar hij decaan was van de faculteit bedrijf en organisatie tussen 2009 en 2013. Professor Naert is eveneens assessor bij de Belgische mededingingsautoriteit en doceerde o.a. openbare financiën, concurrentiebeleid en internationale economie aan de UGent.

.


Inschrijving


U kan zich inschrijven voor dit seminarie via dit formulier. Wie bijkomende vragen heeft, kan zich richten tot de algemeen directeur, Jitte Akkermans (jitte.akkermans@ifese.be).

.


Teksten


De aanwezigen worden geacht op voorhand drie teksten te lezen teneinde aan de discussie te kunnen deelnemen: