Ifese Studentenpresentatie Heidegger over ruimte


IFESE STUDENTENPRESENTATIE – HEIDEGGER OVER RUIMTE


De studentenpresentatie over Heideggers filosofie van de ruimte vindt plaats op vrijdag 21 juli 2023 en start om 20u in lokaal N van het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte (Kardinaal Mercierplein 2 te Leuven).
.

Lezing


Wie nadenkt over wat ruimtelijkheid precies is, vervalt al snel in geometrische termen. Maar is dit werkelijk de meest oorspronkelijke manier waarop ruimte aan ons verschijnt? Zijn wij op dezelfde manier in een ruimte vervat zoals een robotstofzuiger in een woonkamer? Deze en andere vragen kunnen pakkend worden beantwoord met behulp van de Duitse filosoof Martin Heidegger. Omdat Heidegger vooral bekend staat om zijn conceptie van tijd, is zijn conceptie van ruimte vaak over het hoofd gezien. Met deze lezing hoopt Ruud van Els daar verandering in te brengen.
.

Spreker


Ruud van Els behaalde recent zijn Research Master of Philosophy aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de KU Leuven. Momenteel verkent hij mogelijkheden om zijn fenomenologische en cultuurfilosofische interesses doctoraal uit te werken.
.

Inschrijven


Inschrijven is verplicht. U kan zich inschrijven voor deze studentenpresentatie via dit formulier. Wie bijkomende vragen heeft, kan zich richten tot de algemeen directeur, Jitte Akkermans (jitte.akkermans@ifese.be).