Lezing Austrofascisme


IFESE LEZING AUSTROFASCISME


Op donderdag 17 november 2022 organiseert het Instituut voor Filosofische en Sociaalwetenschappelijke Educatie (Ifese) i.s.m. de Kring Historia een lezing over het austrofascisme met prof. dr. Georgi Verbeeck (KU Leuven). De activiteit behoort tot de lezingenreeks over het Weens interbellum. Ze zal in aula MSI1 02.28 (Erasmusplein 2 te Leuven) plaatsvinden, start om 20 uur en eindigt om 21u30. Nadien is er de gelegenheid om na te praten op café.

.


Inschrijving


U kan zich inschrijven voor deze lezing via dit formulier. Wie bijkomende vragen heeft, kan zich richten tot ons hoofd educatie Vincent Vincke (vincent.vincke@ifese.be).

.


Spreker


Prof. dr. Georgi Verbeeck doceert als hoogleraar Duitse geschiedenis aan de KU Leuven en als hoofddocent aan de Maastricht University. In Leuven is hij actief bij de onderzoeksgroep Moderniteit en Samenleving. Zijn academisch onderzoek en publicaties situeren zich voornamelijk in de Duitslandstudies en de geschiedenis van moderne politieke ideologieën. In de boekhandel kan u van hem ‘Een geschiedenis van Duitsland’ terugvinden.