Nieuwe lezing in lezingenreeks ‘Christelijk denken’


Nieuwe lezing in lezingenreeks ‘Christelijk denken’


Het Instituut voor Filosofische en Sociaalwetenschappelijke Educatie (Ifese) lanceerde vorig academiejaar een lezingenreeks over het christelijk denken.

De eerste lezing uit deze reeks vond plaats op 9 november 2022. Bij die gelegenheid onderhield prof. dr. Wim Decock (UCLouvain en ULiège) de aanwezigen over de morele grondslagen van de markt aan de van het werk van Leonardus Lessius (1554-1623):

(lees verder onder de video)

De tweede lezing werd het semester daarop verzorgd door dr. Hendrik Moeys (KU leuven)op 4 mei 2023 en handelde over subsidiariteit:

(lees verder onder de video)

De eerstvolgende lezing binnen deze reeks vindt plaats in het najaar van 2023. Dan voorziet prof. dr. Ide François op 14 november 2023 te Leuven een lezing over het Italiaanse humanisme getiteld ‘Ad fontes! Het Italiaanse humanisme in vogelvlucht’. Die activiteit wordt georganiseerd i.s.m. CDS Leuven en Kring Babylon. Meer informatie.