Ifese-onderzoeker geeft lezing op het Internationaal Wittgenstein Symposium (44e ed.)


Ifese-onderzoeker geeft lezing op het Internationaal Wittgenstein Symposium (44e ed.)


Drs. Vincent Vincke op  het Internationaal Wittgenstein Symposium (44e ed.)

Op 9 augustus presenteerde Ifese-onderzoeker Vincent Vincke (VUB/FWO) een paper met de titel ‘Like Wondering at Tautologies: On Imaginability and Logical (Im)Possibility in A Lecture on Ethics’ op het 44ste International Wittgenstein Symposium in Oostenrijk.

Vincent voert  als FWO-mandataris aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) onderzoek naar het wijsgerige werk van de Oostenrijkse filosoof Ludwig Wittgenstein. Hij legt zich hierbij in het bijzonder toe op de concepten ‘noodzakelijkheid’ en ‘normativiteit’ en de rol die deze spelen in diens opvatting over de verhouding tussen wiskunde, logica en ethiek.

Het onderwerp van diens paper besprak hij al eerder op een studentenpresentatie. De video daarvan kan u terugvinden op ons YouTube-kanaal: