Ifese Webinar Publieke Financiën


WEBINAR PUBLIEKE FINANCIËN


Op dinsdag 21 februari 2023 organiseert het Instituut voor Filosofische en Sociaalwetenschappelijke Educatie (Ifese) i.s.m. VEK Investment Club een webinar over publieke financiën met em. prof. dr. Paul De Grauwe (LSE en KU Leuven) en em. prof. dr. Frank Naert (UGent). De activiteit zal online plaatsvinden en start om 20u.

.


Inschrijven


U kan zich inschrijven voor dit webinar via dit formulier. De ingeschrevenen zullen de dag voor het webinar een deelnemerslink ontvangen. Wie bijkomende vragen heeft, kan zich richten tot onze algemeen directeur Jitte Akkermans (jitte.akkermans@ifese.be).

.


Sprekers


Em. prof. dr. Paul De Grauwe behaalde zijn licentie in de economische wetenschappen aan de KU Leuven en doctoreerde aan de Johns Hopkins-universiteit. Nadien ging hij aan de slag als onderzoeker bij de EEC en het IMF en werd hij professor aan de Norwegian School of Management en de KU Leuven. Tussen 1991 en 2003 was Paul De Grauwe ook senator en volksvertegenwoordiger. Hij ontving o.a. de Woodrow Wilson Prize of the European Communities en the Amex Bank Review Award. Thans is hij professor aan de London School of Economics and Political Science en gewoon hoogleraar emeritus aan de KU Leuven, waar hij tot enkele jaren terug internationale economie doceerde.

Em. prof. dr. Frank Naert studeerde economie aan de Universiteit Gent. Later zou hij daar eveneens aan de slag gaan als assistent en zijn doctoraat economie behalen. Frank Naert werkte als adjunct-auditeur bij het Rekenhof en als adviseur voor de federale overheid en de minister voor ondernemen en vereenvoudigen. Hij was docent aan de Hogeschool Gent, waar hij decaan was van de faculteit bedrijf en organisatie tussen 2009 en 2013. Professor Naert was eveneens assessor bij de Belgische mededingingsautoriteit en doceerde o.a. openbare financiën, concurrentiebeleid en internationale economie aan de UGent.