Ifese verwelkomt nieuw lid in dagelijks bestuur


Ifese verwelkomt nieuw lid in dagelijks bestuur


Hoofd Communicatie Achilles Van Gestel

 

Het Instituut voor Filosofische en Sociaalwetenschappelijke Educatie (Ifese) verwelkomt een nieuw lid in zijn dagelijks bestuur, Achilles Van Gestel.

Ifese tracht inzichten uit verschillende academische disciplines over waarden en instituties toegankelijk te maken. Zijn dagelijks bestuur is verantwoordelijk voor de uitwerking van de educatieveonderzoeks– en studentenprogramma’s die de raad van bestuur heeft goedgekeurd. Afgelopen vrijdag werd Achilles aan dit orgaan toegevoegd als hoofd communicatie. Hij zal daar instaan voor de aansturing van de nieuwsbrief en sociale media (LinkedInXFacebook en Instagram) van Ifese.

Achilles leerde initieel Ifese kennen toen hij als eerstejaars student filosofie op 23 februari 2019 deelnam aan de studiedag over de Verlichting, die plaatsvond aan de de Vrije Universiteit Brussel waar hij studeerde. Twee jaar later nam hij als vrijwilliger een engagement op bij Ifese. In 2022 werd hij vervolgens opgenomen in haar algemene vergadering en in 2023 vervoegde hij eveneens de raad van bestuur.

Als vrijwilliger en bestuurder schreef Achilles twee educatieve teksten waarin hij enkele inzichten van Hannah Arendt (tekst) en Zygmynd Bauman (tekst) toegankelijk maakte. Daarnaast organiseerde hij ook een lezing over burgerschap aan de VUB en een lezing over kernwapens in zijn thuisstad, Antwerpen. Tevens stond Achilles in voor de bekendmaking van de Montaigne-wedstrijd en ondersteunde hij haar jury ook als secretaris. Tot slot was hij eveneens mee verantwoordelijk voor de throwback-thursday video-fragmenten op de sociale media van Ifese.

Achilles behaalde een masterdiploma in de wijsbegeerte en moraalwetenschappen aan de VUB, met een proefschrift over Hannah Arendt en Zygmunt Bauman. Daarnaast volgt hij nog het vak ‘Staatsrecht’ via een creditcontract. Momenteel is hij werkzaam als kabinetsadviseur.

Wilt u zich ook graag engageren bij Ifese? Bekijk dan deze pagina. Alle talent is welkom.