Ifese Nieuwjaarsdiner

picture2


Ifese Nieuwjaarsdiner


Op zaterdag 18 februari 2017 kan u deelnemen aan het jaarlijkse nieuwjaarsdiner van het Instituut voor Filosofische en Sociaalwetenschappelijke Educatie. Het diner vindt plaats in De Gulden Valk, Vrijdagmarkt 22, Gent. De tafelrede wordt dit jaar verzorgd door prof. dr. Georgi Verbeeck (KU Leuven). Hij zal spreken over: ‘Politieke excuses.  Heeft het zin om zich te verontschuldigen voor het verleden?’


Menu

Hoofdschotel:
(1) vegetarische noedels met tofu, champignons, kastanjes, pijpajuin, een weinig paprika en geroosterde sesamzaadjes of
(2) biefstuk natuur met sla en frieten.

Nagerecht:
(1) panna cotta met framboos of
(2) vanilleijs met warme chocoladesaus.


Inschrijving

U kan zich tot 14 februari 2017 voor het Ifese Nieuwjaarsdiner inschrijven bij Jitte Akkermans (jitte.akkermans@ifese.be). U vermeldt hierbij uw keuze van hoofdschotel en nagerecht. Deelname aan het diner kost 25 euro per persoon. Leden en vrienden van Ifese eten aan marginale kost en betalen slechts 20 euro per persoon. Drank is niet in de prijs inbegrepen. U kan de betaling uitvoeren op onze rekening: IBAN: BE06 6511 4038 9722 BIC: KEYTBEBB.


Spreker

Prof. dr. Georgi Verbeeck doceert als hoogleraar Duitse geschiedenis aan de KU Leuven en als hoofddocent aan de Maastricht University. In Leuven is hij actief bij de onderzoeksgroep Moderniteit en Samenleving. Zijn academisch onderzoek en publicaties behandelen o.m. politieke cultuur en herinneringsculturen. Daarin komen uiteenlopende thema’s aan bod gaande van de holocaust tot de apartheid. In de boekhandel kan u van hem ‘Een geschiedenis van Duitsland’ terugvinden.


Overige

Dezelfde dag vindt eveneens de Ifese studiedag over democratie plaats in Gent vanaf 14u. De activiteiten sluiten perfect op elkaar aan.