Ifese Webinar Inflatie


WEBINAR INFLATIE


Op maandag 21 februari 2022 organiseert het Instituut voor Filosofische en Sociaalwetenschappelijke Educatie (Ifese) een webinar over inflatie met em. prof. dr. Paul De Grauwe (LSE en KU Leuven) en prof. dr. Lex Hoogduin (Rijksuniversiteit Groningen). De activiteit zal online plaatsvinden en start om 20u.

.


Inschrijven


U kan zich inschrijven voor dit webinar via dit formulier. De ingeschrevenen zullen de dag voor het webinar een deelnemerslink ontvangen. Wie bijkomende vragen heeft, kan zich richten tot het hoofd educatie, Vincent Vincke (vincent.vincke@ifese.be).

.


Sprekers


Em. prof. dr. Paul De Grauwe behaalde zijn licentie in de economische wetenschappen aan de KU Leuven en doctoreerde aan de Johns Hopkins-universiteit. Nadien ging hij aan de slag als onderzoeker bij de EEC en het IMF en werd hij professor aan de Norwegian School of Management en de KU Leuven. Tussen 1991 en 2003 was Paul De Grauwe ook senator en volksvertegenwoordiger. Hij ontving o.a. de Woodrow Wilson Prize of the European Communities en the Amex Bank Review Award. Thans is hij professor aan de London School of Economics and Political Science en gewoon hoogleraar emeritus aan de KU Leuven, waar hij tot enkele jaren terug internationale economie doceerde.

Prof. dr. Lex Hoogduin studeerde algemene economie aan de Universiteit van Groningen, waarna hij doctoreerde. Na zijn studies ging hij aan de slag bij de studiedienst van De Nederlandsche Bank (centrale bank van Nederland). Daar leidde hij de studiedienst evenals de dienst voor monetair en economisch beleid en wetenschappelijk onderzoek. In 2009 werd hij directeur van de Nederlandsche Bank.  Nadien was hij o.a. bestuurder bij de London Stock Exchange Group, voorzitter van LCH.Clearnet en voorzitter van de Betaalvereniging Nederland. Professor Hoogduin doceert Monetaire Economie en Financiële Instituties aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Tot 2013 gaf hij eveneens les aan de Universiteit van Amsterdam.