Ifese Webinar Politiegeweld


IFESE WEBINAR POLITIEGEWELD


Op zaterdag 14 november 2020 organiseert het Instituut voor Filosofische en Sociaalwetenschappelijke Educatie (Ifese) een webinar over politiegeweld. De activiteit zal online plaatsvinden en start om 14u.

 


Inschrijven


U kan zich inschrijven voor dit webinar bij Jitte Akkermans (jitte.akkermans@ifese.be). De dag voor het webinar zal hij u een deelnemerslink sturen.

 


Sprekers


Prof. dr. Marc Cools is hoogleraar criminologie aan de UGent en de Vrije Universiteit Brussel. Hij doceerde eveneens aan Politieopleidingscentrum Antwerpen en de School voor Criminologie en Criminalistiek bij het Ministerie van Justitie. Hij is erkend als Registered Forensic Auditor door het Instituut voor Forensische Auditoren en lid van de Mont Pelerin Society. Professor Marc Cools is tevens Ridder in de Leopoldsorde (België) en Chevalier dans l’ordre des Palmes académiques (Frankrijk).

Prof. dr. Jelle Janssens is hoofddocent criminologie aan de UGent. Zijn onderzoek gaat in op de organisatie en integriteit van de politie. Daarbij heeft hij aandacht voor de gevaren van machtsmisbruik en de verantwoording die de politie verschuldigd is. Professor Jelle Janssens publiceert daarnaast ook over georganiseerde, financiële en economische misdaad.