Studentenpresentatie Psychedelica in palliatieve zorg


STUDENTENPRESENTATIE – PSYCHEDELICA IN PALLIATIEVE ZORG


De studentenpresentatie over ‘De existentiële waarde van psychedelica-geassisteerde therapie binnen palliatieve zorgverlening’ vindt plaats op vrijdag 12 juli 2024 en start om 20u in lokaal N van het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte (Kardinaal Mercierplein 2 te Leuven).
.

Lezing


In deze lezing buigt Lima van den Steen zich over de existentiële waarde van psychedelica-geassisteerde therapie in palliatieve zorgverlening. Deze nieuwe therapievorm boekt in onderzoek veelbelovende resultaten voor existentiële angst en depressie bij deze patiëntengroep. Vanuit een interdisciplinair denkkader dat zowel de filosofie als de psychologie combineert, zal ze exploreren hoe deze therapie existentiële thema’s zoals de dood, vrijheid, isolatie, betekenisgeving en spiritualiteit aanraakt, en op die manier nodige vernieuwing kan brengen in de mentale gezondheidszorg.

.>

Spreker


Lima van den Steen behaalde in 2021 haar masterdiploma klinische psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel. Momenteel volgt ze aan diezelfde instelling een bijkomende masteropleiding in de wijsbegeerte en moraalwetenschappen. Haar specialisatiegebieden situeren zich binnen de fenomenologie, existentiële psychologie en psychedelica-geassisteerde therapie. In 2023 won ze met haar bachelorproef de Ifese Montaigne-wedstrijd. Sindsdien is ze actief als vrijwilliger bij Ifese. Ze ondersteunt de organisatie bij activiteiten met betrekking tot haar vakgebieden. Daarnaast is ze halftijds werkzaam als klinisch psychologe.

.

Inschrijven


Inschrijven is verplicht. U kan zich inschrijven voor deze studentenpresentatie via dit formulier. Wie bijkomende vragen heeft, kan zich richten tot de algemeen directeur, Jitte Akkermans (jitte.akkermans@ifese.be).