Lezing Hans Kelsen


LEZING HANS KELSEN


Op dinsdag 18 april 2023 organiseert het Instituut voor Filosofische en Sociaalwetenschappelijke Educatie (Ifese) i.s.m. CDS Leuven een lezing over Hans Kelsen, rechtsfilosoof en opsteller van de Oostenrijkse grondwet, met Philippe Gérard (KU Leuven). De activiteit behoort tot de lezingenreeks over het Weens interbellum. Ze zal in de Kleine Aula (AUG 00.15) in Leuven plaatsvinden, start om 20 uur en eindigt om 21u30. Nadien is er de gelegenheid om na te praten op café.

.


Lezing


De lezing betreft een inleiding tot het leven en het werk van Hans Kelsen, en behandelt tevens drie inhoudelijke deelonderwerpen, met name: (i) Kelsen en de Wiener Kreis, (ii) Kelsen en Carl Schmitt in het licht van de juridische strijd over de Weimar-Grondwet en (iii) Kelsen en de Europese Unie als gemeenschap van het recht.

.


Inschrijving


U kan zich inschrijven voor deze lezing via dit formulier. Wie bijkomende vragen heeft, kan zich richten tot onze algemeen directeur Jitte Akkermans (jitte.akkermans@ifese.be).

.


Spreker


Philippe Gérard studeerde rechten en wijsbegeerte aan de KU Leuven en de Albert-Ludwigs-Universität te Freiburg. Hij startte zijn academische carrière aan de KU Leuven als praktijkassistent bij het Instituut voor Goederenrecht en het Instituut voor Grondslagen van het Recht. Nadien was hij eveneens doctoraatsbursaal en praktijkassistent aan het Instituut voor Constitutioneel Recht van diezelfde universiteit, gastonderzoeker aan de Humboldt-Universität te Berlijn en assistent droit constitutionnel aan de Université Saint-Louis te Brussel. Thans is hij vrijwillig wetenschappelijke medewerker aan het Instituut voor Constitutioneel Recht.