Ifese Studentenpresentatie – Parlementaire democratie


IFESE STUDENTENPRESENTATIE – PARLEMENTAIRE DEMOCRATIE


De studentenpresentatie over de parlementaire democratie vindt plaats op vrijdag 13 augustus 2021 en start om 20u te Gent.
 .

Lezing


Een spanning tussen het theoretische model van onze parlementaire democratie en de dagdagelijkse politieke praktijk is al enige tijd waar te nemen in België – het crisisbeheer via ministeriële besluiten en de totstandkoming van de bijzondere machten tijdens de coronapandemie hebben ons enkel nog eens met de neus op de feiten gedrukt. Maar wat is precies die Belgische parlementaire theorie en wat is de politieke praktijk? En hoort er dan aan ons parlementair stelsel gesleuteld te worden? Tijdens deze lezing zoekt Benjamin Dossche antwoorden op deze vragen, antwoorden die daarbij ook een nuttige omkadering vormen voor het federale project van democratische vernieuwing dat stilaan op gang aan het komen is.
.

Spreker


Benjamin Dossche studeert rechten aan de UGent. In 2018 won hij op de jaarlijkse interuniversitaire VVN Model United Nations de UGent diplomacy award. Hij is eveneens lid van de Raad van Bestuur van Ifese.
 .
 .
 .

Inschrijven


Inschrijven is verplicht. U kan zich inschrijven voor dit seminarie via dit formulier. Wie bijkomende vragen heeft, kan zich richten tot de algemeen directeur, Jitte Akkermans (jitte.akkermans@ifese.be).