Ifese Online Studentenpresentatie – Wetenschap & Communicatie


IFESE ONLINE STUDENTENPRESENTATIE – WETENSCHAP & COMMUNICATIE


Dat de coronacrisis een grote invloed op ons dagelijkse leven heeft, hoeft geen betoog meer. Deze alom aanwezigheid van COVID-19 beïnvloedt ook ons taalgebruik, getuige daarvan zijn woorden als coronaboomers en covidioten. Een belangrijke vraag die zich hierbij stelt is hoe taal gebruikt wordt en kan worden om complexe data of theorieën over COVID-19 en andere gevolgen van de coronacrisis (economische, psychologische, juridische,…) naar de niet-wetenschappelijke bevolking te communiceren. Ten einde dit te verduidelijken wordt het taalgebruik van Belgische crisiscentra en wetenschappers geanalyseerd om licht te werpen op het belang van externe wetenschapscommunicatie.

 


Spreker 


Vince Liégeois is onderzoeker in de (Romaanse) taalkunde aan de Universiteit van Bourgogne en de Heinrich-Heine-Universiteit Düsseldorf. Zijn onderzoek spitst zich toe op externe wetenschapscommunicatie, discourstradities en historische sociolinguïstiek. Momenteel werkt hij aan een doctoraatsproject over de historische ontwikkeling van expressiva en perceptiva in televisieweerberichten. Verder is hij hoofdredacteur bij het Instituut voor Filosofische en Sociaalwetenschappelijke Educatie.

 


Praktisch


De studentenpresentatie over COVID-19 en externe wetenschapscommunicatie vindt online plaats op vrijdag 2 oktober vanaf 20u.

 


Inschrijven


U kan zich inschrijven voor deze lezing bij Jitte Akkermans (jitte.akkermans@ifese.be). Inschrijven is verplicht. De ingeschrevenen ontvangen de dag voor de lezing een link voor de digitale lezing.