Ifese Lentediner 2020


MEDEDELING


Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen, die tot doel hebben de verspreiding van het coronavirus te vertragen, werd deze activiteit voor onbepaalde tijd uitgesteld. Meer informatie volgt later.IFESE LENTEDINER 2020


Op zaterdag 14 maart 2020 kan u deelnemen aan het lentediner van het Instituut voor Filosofische en Sociaalwetenschappelijke Educatie. Het diner vindt plaats in de Hulstkamp, De Keyserlei 23, 2018 Antwerpen.  Tijdens het diner zal prof. dr. Koen Lemmens (KU Leuven en VUB) een tafelrede voorzien over identiteit, meer bepaald het idee van de Vlaamse canon. Daarnaast wordt eveneens de Montaigne-essaywedstrijd die avond overhandigd aan de winnaar. Het diner start om 18u30, de deuren openen om 18u.

 


Menu


Voor het hoofdgerecht kan u kiezen uit drie gerechten:
(1) Ravioli Al Tartufo met gebakken champignons, rucola en parmezaan (vegetarisch)
(2) Stoofvlees met frietjes
(3) Penne met scampi, rode pesto, rucola en parmezaan

Voor het nagerecht kan u kiezen uit twee gerechten:
(1) Panna cotta met frambozencoulis en krokante
(2) Dame blanche

 


Inschrijving


U kan zich tot en met 8 maart 2020 voor het Ifese Lentediner inschrijven bij Jitte Akkermans (jitte.akkermans@ifese.be). U vermeldt hierbij uw keuze van hoofdschotel en nagerecht. Deelname aan het diner kost 25 euro per persoon. Drank is niet in de prijs inbegrepen. U kan de betaling uitvoeren op onze rekening: IBAN: BE06 6511 4038 9722 BIC: KEYTBEBB.

 


Spreker


Koen Lemmens studeerde rechten aan de Vrije Universiteit Brussel. Nadien behaalde hij zijn doctoraat aan het Europees Universitair Instituut te Firenze. Thans is hij professor aan de KU Leuven en VUB. Daar doceert hij Europees en internationaal mensenrechtenrecht, grondwettelijk recht, mediarecht en persrecht. Zijn onderzoek focust op de mensenrechten, de vrijheid van meningsuiting, de persvrijheid, het Belgisch constitutioneel recht en procedures voor het Belgisch Grondwettelijk Hof en Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Professor Lemmens is naast zijn academische activiteiten ook advocaat aan de Brusselse Balie. Zijn opinie over actuele gebeurtenissen kan u terugvinden in De Morgen, Knack en De Standaard en op Twitter.