Lezing Freud


IFESE LEZING FREUD


Op woensdag 23 november 2022 organiseert het Instituut voor Filosofische en Sociaalwetenschappelijke Educatie (Ifese) i.s.m. de Kring Moraal en Filosofie (KMF) een lezing over Freuds politieke en sociale filosofie met dr. Jens De Vleminck (KU Leuven), met de titel ‘Wrede vrede – Freud over oorlog en ‘eeuwige vrede’. De activiteit behoort tot de lezingenreeks over het Weens interbellum. Ze zal in Auditorium 4 (Jaap Kruithof), Blandijnberg 2, 9000 Gent plaatsvinden, start om 20 uur en eindigt om 21u30. Nadien is er de gelegenheid om na te praten op café.

.


Inschrijving


U kan zich inschrijven voor deze lezing via dit formulier. Wie bijkomende vragen heeft, kan zich richten tot ons hoofd educatie Vincent Vincke (vincent.vincke@ifese.be).

.


Spreker


Dr. Jens De Vleminck is filosoof en psychoanalyticus. Hij is titulair lid van de Belgische School voor Psychoanalyse (EBP-BSP) en is werkzaam in het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven (Campus Kortenberg). Hij is tevens als geassocieerd senior onderzoeker en als gastprofessor verbonden aan de KU Leuven.