Ifese Studentenpresentatie – Centrifugaal federalisme


IFESE STUDENTENPRESENTATIE – CENTRIFUGAAL FEDERALISME


De studentenpresentatie over centrifugaal federalisme vindt plaats op vrijdag 9 juli 2021 en start om 20u in Leuven in aula MSI1 00.28.
.

Lezing


De laatste decennia beheersten het Baskische en Catalaanse autonomiestreven de Spaanse actualiteit. In meergelaagde staten zijn grondwettelijke hoven vaak het forum waar deze bevoegdheidsconflicten tussen deelstaten en de nationale staat beslecht worden, ook in Spanje. Anton Rombaut zal in deze lezing dieper ingaan op zijn resultaten van het empirisch onderzoek waarin hij naging in welke mate de centralisatiegraad van het Spaanse Grondwettelijke Hof wijzigde in de periode 2010-2019 ten opzichte van 1996-2010. Hij bekijkt dit ten aanzien van de (recente) historische, grondwettelijke en politieke evoluties die zich voltrokken hebben in de Spaanse samenleving.
.

Spreker


Anton Rombaut is student master rechten aan de Universiteit Antwerpen en volgde, in het kader van een Erasmusuitwisseling, vorig jaar een semester lessen aan de Universitat Pompeu Fabra in Barcelona. Hij heeft een grote interesse in bevoegdheidsconflicten en de Spaanse geschiedenis en politiek.
.

Inschrijven


Inschrijven is verplicht. U kan zich inschrijven voor dit seminarie via dit formulier. Wie bijkomende vragen heeft, kan zich richten tot de algemeen directeur, Jitte Akkermans (jitte.akkermans@ifese.be).